Healing Suite handler om alt det, der skaber healing, trivsel og ægte rigdom

Verdens bedste probiotiske hudpleje -hvis du spørger mig

Jeg elsker hudpleje og jeg mener, at det må anses som værende strengt nødvendig forkælelse.

Men...

Jeg er super kræsen med hvilke produkter, jeg udsætter min hud for og bruger udelukkende produkter, der er spækket med gode hud-elskende sager og fri for skadelig kemi.

Et af mine absolutte yndlingsbrands er det Sydafrikanske Esse.

At probiotik er et buzz word i skønhedsplejen, er der ingen tvivl om, men modsat mange beauty-trends, der bygger på, hvad vi har lyst til lige nu og her, tager probiotikken afsæt i noget langt dybere. Det er nemlig sådan, at forskerne nu ved, at vores hud faktisk består af mere end 10 mikrober PER hudcelle!

En af verdens mest seriøse forskere på området, Trevor Steyn har udviklet hudplejeserien ESSE, som netop er formuleret ud fra det faktum, at huden er et økosystem, der består af levende organismer. For at bevare en sund og stærk hud skal økosystemet være i balance. Det lyder på en eller anden måde ret logisk og lige til…

Det er det også…

Eller, det ville det VÆRE…

-hvis ikke det var fordi, at vi simpelthen ødelægger vores eget økosystem med den daglige pleje. De konventionelle plejeprodukter, størstedelen af os bruger i det daglige, er simpelthen fulde af kemiske ingredienser (som skrappe konserveringsmidler fx), der slår de gode probiotiske mikrober ihjel.

 

Kort fortalt består vores hud af et tæt net af levende, godartede probiotiske mikrober, der opretholder hudens vigtigste funktioner. Her taler vi altså om grundlæggende funktioner for, som du sikkert ved, så er huden vores største organ og har andre vigtigere opgaver at tænke på, end at udstråle ”glød og shine” til velbehag for vores spejlbillede.

De probiotiske mikrober er for eksempel travlt optaget af, at forsvare vores hud mod fjendtlige sygdoms-bakterier og de patogene mikrober, der er kendt for at være nogle værre slyngler, fordi de nedbryder alt, hvad de kommer i nærheden af.

Får de patogene mikrober held med deres forehavende, er det helt sikkert slut med ”glød og shine”.

Nogen gange kæmper vores mikrober en uretfærdig kamp og kommer faktisk i undertal (det sker fx når vi slår dem ihjel med skrappe plejeprodukter eller håndsprit). Så opstår der ”tomme pladser” i vores hud-net og det er det sidste, vi ønsker, for det betyder, at fugten fordamper, huden bliver tyndere, slappere, mere rynket og mindre modstandsdygtig.

Du kan godt fornemme hvad der så sker ik? - endnu flere ”tomme pladser”. Og en ond spiral af ældning er sat i gang (gys)!

Det er her, at Trevor har lavet en geni-streg af de helt store. Han har udviklet produkter, der indeholder mad (prebiotika) til vores probiotiske mikrober. Når vi fodrer dem rigeligt, så stortrives de, formerer sig og optager alle pladserne i hudnettet. På den måde er økosystemet i fuldkommen balance og huden bliver lækker tyk og fyldig.

Den bliver stærk og modstandsdygtig overfor udefrakommende banditter og den har en tyk barriere, der holder på fugten.

-og det er altså DET, der giver den eftertragtede ”glød og shine”.

En sund hud i balance.

Du kan finde forhandlere via Esse´s officielle hjemmeside (og masser af interessant læsestof på deres blog #nerdstuff)

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort