Healing Suite handler om alt det, der skaber healing, trivsel og ægte rigdom

Pinealkirtlen, der hvor sjælen bor?

Pinealkirtlen, den lille krystallinske kirtel i vores hjerne, samarbejder med hypofysen og hypotalamus om, at sørge for optimal funktion af hele vores endokrine system, gennem kemiske signaler via vores blodbaner.

Pinealkirtlen opfanger sollys gennem vores øjne, det er en af grundene til, at det er vigtigt at gå ud i naturen og få sollys. Optagelsen af sollyset gør pinealkirtlen i stand til, at producere forskellige hormoner, men også sulfater, som er et afgørende stof i kroppens naturlige afgiftningsproces, da det lagers i heparan-sulfat-molekyler, som binder tungmetaller til sig.

Som dagen gryr producerer pinealkirtlen serotonin, der ofte kaldes lykkehormonet, fordi det spiller en afgørende rolle i vores humør og mangel på serotonin er forbundet med depression. Serotonin har dog også indflydelse på andre ting som f. eks. hukommelse og appetit.

Om natten producerer pinealen søvnhormonet melatonin, som er afgørende for vores søvn, men også i vores afgiftningsproces, fordi melatonin, som det eneste stof i kroppen, kan bære og fordele heparan-sulfatet til hjernens celler. Heparan-sulfatet er det eneste naturlige stof der findes, som er i stand til at gennemtrænge cellemembranen og transportere giftstoffer ud af vores system fra selve cellerne.  

Så pinealkirtlen er altså afgørende for, at vi kan producere melatonin, som regulerer vores døgnrytme og sørger for en god søvnkvalitet, som blandt andet inkluderer vores REM stadie. REM er det søvnstadie, hvor vi drømmer. Drømme er jo en slags indre syn og mange har oplevelsen af, at drømme er budbringere fra det ubevidste. Nogen har endda drømme, der forudser fremtidige hændelser.

(BONUSINFO: Nogle af de planter indfødte indtager, for at se klart i andre verdner, har samme kemiske opbygning som melatonin.)

Nå, men i hvert fald; at en god søvnkvalitet, har afgørende betydning for vores daglige trivsel, sundhed og længden på vores liv, er der vist ingen, der er i tvivl om.

Men melatonin er faktisk også en de kraftigste antioxidanter der findes. En artikel i ugeskrift for læger, beskriver hvordan hormonet melatonin har positive virkninger på vores immunsystem og har vist sig, at være særdeles effektiv i kræftbehandling.

Forskeren Dr. Stephanie Seneff mener, at nøglen til neurologiske sygdomme skal findes i ophobning af giftstoffer, som bevirker, at der ikke kan tilføres sulfater til hjernen.

Ifølge Githa Ben David forkalkes pinealkirtlen hos mange allerede i teenage-årene, på grund af indtaget af NaF, et giftigt salt, der tilsættes i drikkevand, tandplejemidler og desuden benyttes som pesticid.

Undersøgelser viser, at over 40% af vi voksne danskere har søvnproblemer og mange lider desuden af hormonelle ubalancer som stress og kronisk træthedssyndrom, mens autoimmune sygdomme er udbredte som aldrig før.

Det er under alle omstændigheder tankevækkende…

Der er måske en grund til at den lille krystallinske kirtel bliver kaldet legemets dronning og til alle tider, er blevet dyrket omsorgsfuldt.
For en optimalt fungerende pinealkirtel, ser ud til at være essentiel for vores helbred.
Over 100 kropsfunktioner, har rytmer, der er afhængige af lyset, den lille kirtel optager.

Men, der er også noget andet interessant.

For pinealkirtlen bliver også kaldet sjælens sæde og kirtlen responderer med Ajna chakra, også kaldet det 3. øje, som er vores center for visualisering, klarsyn og intuition. Ajnas relaterede fysiske legeme er øjnene og øjnene er jo som bekendt sjælens spejl og når vi trives, har vi lys i øjnene.

Ajnas element er lys, fordi vibrationen af dette energicenter har samme frekvens som lys, og pinealkirtlen er jo det eneste organ, der kan optage lys.

Der ser altså ud til at være en sammenhæng mellem pinealkirtlen og en åbent 3. øje og man ved nu, at pinealkirtlen også producerer hormoner, der giver os overnaturlige oplevelser, som f. eks. DMT, der forbindes med levitation.

Jeg er ikke i tvivl om, at vi gennem rensning af pineal kirtlen, meditation, åndedrætsøvelser og spirituel praksis, kan få glæde af al den herlighed, den lille krystallinske kirtel tilbyder os og min egen erfaring er, at når vi styrker forbindelsen til pinealkirtlen, skaber vi de bedste betingelser for at have en klar intention og et styrket indre syn, der åbner op for, at se igennem det slør, som vores fysiske syn er begrænset af.

Kom med på det næste mini-forløb "Heal the Pineal"

Kilder: Githa Ben David "Hjælp", Anodea Judith "Wheels of Life", Videnskab.dk, Dr. Joe Dispenza "Becoming Supernatural"

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort